Spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje

Tradicija je tu da se očuva i živi. Naročito ako se radi o tradiciji koja je plaćena visokom cijenom, a u isto vrijeme obilježena ljubavlju. Upravo zato smo izdvojili vremena da dođemo na misu za poginule i preminule hrvatske branitelje iz naše župe, iako smo bili ograničeni epidemiološkim mjerama koje nas nisu poštedjele ni ove godine. Međutim nisu spriječile da zajedništvo i duboka zahvalnost prema braniteljima ostane u zaboravu. Novi župnik don Stipan Šurlin je srčano i blagonaklono sagledao naš trud i zalaganje prema braniteljima i njihovoj žrtvi za slobodu svih nas, naglasivši u propovjedi da se „rađanje za nebo, domovinu na nebesima, realizira darivanjem u ljubavi ovdje na zemlji“. Činjenica je da se takvo zajedništvo ne zaboravlja, te smo na slavu Boga i braniteljima u čast i zahvalu proslavili svetu misu u krugu obitelji branitelja i drugih župljana.

U suradnji s predsjednikom gradskog kotara Sućidra gospodina Miljenka Modrića „Mikija“ i dopredsjednika gospodina Martina Plazibata, obiteljima poginulih branitelja darovali smo desetice krunice i molitvenike koje smo blagoslovili tijekom sv. mise. Samo liturgijsko slavlje uveličao je pjesmom mješoviti zbor župe pod ravnanjem Bože Jurića Pešića. Između ostalih, izveli su pjesmu “Bože, čuvaj Hrvatsku” iz koje smo izdvojili citat za prezentaciju branitelja. Izgovaranjem imena branitelja smo svakog ponaosob prezentirali, uz prikazane slike ispred oltara. Ti trenuci bili su popraćeni osjećajima tuge, radosti i zahvale.

Hvala dragom Bogu što nam je omogućio slavljenje i obilježavanje ovakvog velikog spomena. Zahvale idu i prethodnom župniku don Ivanu, sadašnjem don Stipanu, Marjanu Ercegu te Ivanu Lovrinčeviću, kao i gospodi Miljenku i Martinu iz uprave gradskog kotara. Hvala i svima koji su na bilo kakav način sudjelovali u pripremi za obilježavanje ovog, rekao bih duboko otajstvenog misnog slavlja. Posebna zahvala braniteljima koji su, ispunjeni milošću Božjom, svoje živote utkali u povijest naše domovine i omogućili nam slobodu i identitet.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com