SRCEM I DUŠOM ZA BANOVINU

Nakon prvog vala, “cunami” velikodušne pomoći, odmah nakon potresa koncem godine, svjesni činjenice kako će pomoć postradalim mještanima Banovine i dalje biti potrebna, u našoj župi pokrenuli smo korizmenu humanitarnu akciju ponovnog prikupljanja pomoći. U siječanjskoj akciji prikupili smo 81.150 kuna. Novu humanitarnu akciju nazvali smo „Srcem i dušom za Banovinu“. Ovog puta su nam se pridružile i župe Dubrava i Sitno Gornje župnika don Jakoslava Banića.

Preko Karitasa sisačke biskupije stupili smo u kontakt s don Ivicom Mađerom, župnikom župe sv. Ivan Nepomuka u Glini. U razgovoru s njim odlučili smo 16.400 kuna skupljenih od prodaje majica i magneta proslijediti za četiri obitelji. Logo za majice i magnete dizajnirala je naša župljanka Jelena Laća Mrdeža. Magnete, 350 komada donirao je naš župljanin Frane Biuk.

Četiri obitelji, kojima je proslijeđena donacija su iz Gline ili neke od filijala. Obitelji su to kojima su kuće teško oštećene pa žive u kontejnerima i kamp-kućicama. Jednoj je obitelji već srušena kuća te će se uskoro započeti od temelja graditi. U te četiri obitelji živi desetero djece.

Nakana nam je sa župnikom i župom sv. Ivana Nepomuka uspostaviti prijateljski odnos kako bismo im, opet pomogli kada i kako budemo u mogućnosti. 

Na fotografijama vidimo i tri kuće koje čekaju sanaciju, te teren na kojoj je bila četvrta kuća, koja je srušena pa će se graditi nova.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com