Sretan Božić!

Draga braćo i sestre, dragi župljani,

I Riječ tijelom postade i nastani se među nama” (Iv 1,14) – ovom rečenicom Ivanovo Evanđelje opisuje tajnu Božića. Druga božanska osoba, vječna Očeva Riječ i njegov ljubljeni Sin postao je čovjekom i nastanio se među nama. Ušao je u naš svijet kao jedan od nas i došao k nama, kako  bismo mi ljudi mogli povjerovati, vidjeti i kušati da je On Bog s nama i za nas, da nas poznaje izbliza, te da želi i može djelovati našem svijetu i u životu svakoga od nas. 

Svake godine Crkva nas iznova poziva da u vjeri otvorimo svoj život ovom Bogu koji je došao upravo radi nas i radi našega spasenja: povjerujmo u Njegovu blizinu, počnimo ozbiljno računati s Njime, prihvatimo ga kao jednoga od svojih ukućana, pozovimo ga napose tamo gdje se osjećamo slabima i ugroženima, uključimo ga u donošenje odluka, dopustimo mu da nas nadahnjuje, ispravlja, tješi, vodi… Ne ostavljajmo Onoga koji je sve ostavio da bi bio s Bog s nama – Emanuel!

Draga braćo i sestre, neka vas ova vjera u istinu Božića sve više otvara i gledanju, i kušanju i doticanju Božje blizine i ljubavi u vašem životu kako bismo imali zajedništvo one iste radosti kojom su bili ispunjeni Isusovi učenici:  “Što bijaše od početka, što smo čuli, što smo vidjeli očima svojim, što razmotrismo i ruke naše opipaše (…) navješćujemo i vama da i vi imate zajedništvo s nama (…) da radost naša bude potpuna.” (1Iv 1,1-4)

Draga braćo i sestre,

svima vama i vašima želimo sretan i blagoslovljen Božić i božićne blagdane. Neka radost, nježnost i ljubav novorođenog Sina Božjega ispuni vaša srca i vaše obitelji.

Vaši don Stipan Šurlin i don Ivo Bezina

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com