VIS Izidor na Festivalu duhovne glazbe “Svjetlost dolazi”

Jubilarni i posljednji međunarodni 10. Festival duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar 2022. uspješno je održan 30. rujna u HNK Zadar, a čast da sudjeluje pripala je i našem VIS-u Izidor. Naši mladi su se predstavili sa pjesmom “Zašto me, Gospode, toliko voliš”, za koju tekst potpisuje naša Mirjana Milin, glazbu naš Bože Jurić Pešić, a aranžan Albert Limić. Posjetitelji i istinski ljubitelji suvremene kršćanske glazbe, u svijetu poznate kao CCM (Contemporary Christian Music) i ove godine imali su prilike uživati u skladbama i interpretacijama ukupno 13 izvođača.

Pobjednica ovogodišnjeg festivala je Karla Miletić iz Zadra. Osvojila je nagradu publike za skladbu “Zagrli anđela svog”- autor teksta i glazbe Dario Vištica, autora aranžmana Dario Vištica, Jere Šešelja i Karla Miletić. Nagradu publike uručila joj je Rina Dože – Marinić, savjetnica za kulturu i tehničku kulturu Upravnog odjela za kulturu i šport grada Zadra.

Revijalni gost festivala bila je Jelena Skoko iz Širokog Brijega -BiH, kantautorica kršćanske pop glazbe, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i filozofije i državna sutkinja u Odbojkaškom savezu Federacije Bosne i Hercegovine. Nastupala je dva puta na festivalu u Zadru, 2018. godine osvojila je nagradu za najbolji aranžman za skladbu „Na križu“, a 2020. godine osvojila je nagradu za najbolji tekst za skladbu “Hrabrost”. Jelena je izvodila svoje autorske pjesme Izliječi me, Pustinja, Predanje, Hrabrost i Na križu.

Na kraju,Vesna Benić, ravnateljica festivala duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” i predsjednica udruge “Stihovi i Note” se zahvalila svima koji su podržavali ovaj festival i omogućili da se uspješno održava punih deset godina. Posebno se zahvalila brojnim izvođačima koji su iza sebe ostavili neizbrisive tragove i bogatstvo pisanja i skladanja suvremene kršćanske glazbe.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com