VIS Izidor na Papa festu i koncertu duhovne glazbe “Sv. Eufemija”

Na festivalu duhovne glazbe Papa fest, koji se održao u nedjelju 4. rujna, s početkom u 20 sati na Gospinom otoku u Solinu, uz sastave iz Solina, Trogira i Kaštela, nastupio je i naš VIS Izidor.

Papa fest je ove godine imao retrospektivni karakter pa su nastupali već dobro poznati vokalno-instrumentalni sastavi, a to su, osim Izidora, Papa band iz Solina, VIS Sv. Lovre iz Trogira, te splitski sastavi VIS Veritas Aeterna , VIS Znak mira s Pujanki te VIS Signum iz Kaštel Lukšića.

Izvođače je pratio i live band pod vodstvom Antonija Grkeša, a svojim nastupom festival su obogatili i dječji zbor župe Gospe od Otoka. Gost je bio mlada glazbena zvijezda Stjepan Lach.

Prije samog festivala održalo se euharistijsko slavlje za sve sudionike festivala.

Papa fest, festival duhovnih šansona, održao se prvi put 1999. godine u spomen na pohod svetog Oca Ivana Pavla II Hrvatskoj i njegov susret s hrvatskom katoličkom mladeži godinu dana ranije.

Točno u isto vrijeme, 4. rujna u 20 sati, VIS Izidor nastupao je na i koncertu duhovne glazbe “Sv. Eufemija” u Rovinju. Kako je to opisao g. Slavko Nedić, voditelj koncerta, bio je to jedinstven slučaj u kojem jedan bend u isto vrijeme nastupa na dva različita festivala. Naime, u isto vrijeme održavao se i Papa fest u Solinu, na kojem je također nastupao dio Izidora.

Ovo je već 19. koncert u čast sv. Eufemiji, a glavni organizatori i ovoga puta su bili divni domaćini – Vesna i Davor Terzić. Uz domaće rovinjske izvođače te goste iz Zagreba pa čak i Njemačke, dvosatni koncert osim slavljenja Boga iznio je na površinu i naše zajedništvo utemeljeno na Bogu i u Bogu.

Prije samog festivala održalo se euharistijsko slavlje za sve sudionike festivala, koje su zajedničkim snagama animirali kroz čitanje i pjesmu.

Našim domaćinima još jednom zahvaljujemo na predivna 2 dana, uz nadu da se vidimo na istom mjestu i sljedeće godine.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com