Jubilarni 30. susret ministranata naše biskupije

Oko petsto ministranata sa svojim župnicima, župnim vikarima i voditeljima ministrantskih zajednica okupilo se 19.lipnja u splitskom sjemeništu da molitvom, pjesmom, kvizom znanja i športskim natjecanjem na završetku školske godine potvrde svoju ljubav IsusuKristu i Crkvi kojoj vjerno služe.Susret pod geslom „U tebe se Gospodine uzdam“ započeo je zajedničkom molitvom i gledanjem isječaka iz filma o Isusu Kristu dok su najbistrije glavice, u paru, iz svake župe rješavale pismeni dio kviza znanja. Nakon pismenog uslijedio je usmeni dio kviza . Pobijedila je ekipa župe Gospe od Otoka iz Solina, a naša ekipa, dvojac: Nikola Bešlić i Krešimir Domazet osvojila je izvrsno, drugo mjesto.

Bravo momci.Koncelebriranu sv. misu s 25 svećenika, bit i središte ministrantskog susreta predslavio je prvi ministrant Nadbiskupije mons. Marin Barišić. Pozdravivši ministrante i njihove voditelje u propovijedi je govorio o važnosti svećeničke i ministrantske službe pozvavši ministrante da se mole za svoje svećenike. Nakon sv. mise je uslijedila okrepa poslije koje je nastavljeno razvijanje i utvrđivanje zajedništva športskim natjecanjem. Da i u športu nismo za neke podređene uloge dokaz je naš Josip Senta koji je u stolnom tenisu osvojio drugo mjesto.

Natjecanja su se održavala i u nogometu, šahu, pikadu, potezanju konopa i alki. Bilo je zabave, viceva i smijeha na „karijole“ a u karijoli je sjedio alkar nišaneći kopljem u ruci dok ga je vozeći gurao drugi ministrant.Na kraju susreta, nakon što smo u kapeli izmolili deseticu krunice Nebeskoj Majci, podijeljene su nagrade najboljim športašima. Razišli smo se zahvaljujući najprije Gospodinu Bogu, a nakon Njega i predstojniku ureda za duhovna zvanja don Juri Vrdoljaku, duši ovog susreta,  za ovaj predivan događaj ispunjen Bogom, radošću i zajedništvom.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com