ADVENTSKI KONCERT

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije na čelu s predstojnikom mr. don Jenkom Bulićem priredio je tradicionalni Adventski koncert za mladež, u nedjelju 18. prosinca u crkvi sv. Andrije na Sućidru u Splitu. U lijepom ozračju prepune crkve na koncertu je nastupilo devet vokalno-instrumentalnih sastava Splitsko-makarske nadbiskupije, koji redovito pjevaju u svojim župnim zajednicama na nedjeljnim župnim misama i u drugim prigodama. Tako su nastupili: Papa band, Sperantes, Izidor, Chorus Angelicus, Krstitelj, Mihovil, Via Crucis i Darovi Duha te Signum koji su izveli hrvatske tradicionalne kao i međunarodne adventske i božićne pjesme. Njima se, kao „svoji na svome“ pridružio i dječji zbor naše župe. Posebni gosti večeri bili su muška klapa „Mriža“. 

Veoma uspješna organizacija, tako su nam rekli na kraju koncerta, pod vodstvom Jelene Laće, voditeljice našeg benda Izidor uz već standardnu koordinatoricu adventskih koncerata Sanju Štrk te vrijednog Zdeslava Kožula, učinila nas je duhovno i glazbeno bogatijim. Sviranje i pjevanje uživo učinilo je ovaj koncert zanimljivijim i svima nama pokazalo kako imamo vrijedne i sposobne mlade glazbenike u našim župama.

Sve je izgledalo i bilo na vrlo visokoj razini. Ipak, za „skalinu“ više, opet kako nam rekoše, pobrinuo se naš dječji zbor koji je srcem i dušom otpjevao pjesmu Sretan Božić Hrvatska, a uz pjevanje pokretima i gestama je izveo njima najdražu pjesmu Mi želimo uzdić Isusa. S koliko ljubavi i zanosa su izveli pjesmu imali smo osjećaj da Isusa zaista drže na njihovih preko dvjesto ručica.

Sve je skupa na kraju koncerta u ime Nadbiskupa pozdravio i uputio nam čestitku za Božić i Novu godinu generalni vikar mons. Ivan Ćubelić.

Zajedničko slavlje se nastavilo na druženju u vjeronaučnoj dvorani uz „papicu“ i „pićence“, logično, bezalkoholno koje smo priredili za naše drage goste.

Galerija slika

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com