Blagoslov prvaša i školskih torbi

Prvi put smo ove godine u našoj župi na Sućidru, u nedjelju, na završetku prvog tjedna nastave zazvali smo Duha Svetoga za radostan i uspješan početak nove školske godine, te smo imali blagoslov učenika prvog razreda Osnovne škole i njihovih školskih torbi. Ovoga puta torbe nisu bili nakrcane knjigama nego su bile prazne ili po koja knjiga u njima. Vrlo interesantno je bilo promatrati pojedine roditelje i djecu kako zajednički ulaze u crkvu i njihovo ponašanje. Čovjek odmah pomisli: pod hitno je potrebno uvesti vjeronauk za odrasle kako im djeca na završetku prvog razreda ne bi prigovarala kako oni, njihovi roditelji, malo znaju o ponašanju u crkvi.

Župnik, don Ivan je u propovijedi naglasio: „Pred Bogom bismo se, svjesni njegove veličine, a naše malenosti, njegove dobrote, a naše nesavršenosti, svi trebali ponašati kao prvaši, početnici koji su željni bogatstva njegove riječi i nauka.“

Na koncu sv. mise, poslije popričesne molitve, nakon što je mlađi bend naše župe skladno i pobožno otpjevao himan O dođi stvorče Duše svet župnik je izmolio blagoslovnu molitvu za prvaše, njihove torbe i još jednu stvar: medaljicu. Naime, svaki je đak-prvak dobio lijepo  zamotanu čokoladu „Seka“ ili „Braco“, malog anđela i medaljicu Blažene Djevice Marije koju će oni stalno držati u svojoj torbi.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com