BOGATA ŽENIDBA

Djevojka koja se potpisala sa “Gospođica Zgodna” na jednom stranom forumu postavila je sljedeće pismo:

Biti ću iskrena u potpunosti. Napunila sam 25 ove godine, vrlo sam lijepa, imam stila i dobar ukus. Želim se udati za dečka koji zarađuje 500.000 dolara godišnje ili i više od toga. Možda mislite da sam pohlepna, ali godišnja zarada od milijun dolara u New Yorku znači da pripadate tek srednjoj klasi. Moj zahtjev nije veliki. Ima li ikoga na ovom forumu tko zarađuje toliko? Jesu li svi u braku? Htjela sam pitatu što trebam učiniti kako bih se udala za tako bogatu osobu? Među onima s kojima sam izlazila, dečko koji je najviše zarađivao imao je 250.000 dolara godišnje. A za nekog tko želi stanovati u luksuznoj stambenoj zoni u zapadnom New Yorku, to jednostavno nije dovoljno. Zato, želim pitati sve bogataše na ovom forumu, da mi odgovore na neka pitanja:

1. Gdje mogu sresti najviše bogatih neženja? (Molim vas, navedite imena restorana, barova, teretana).

2. Koju starosnu grupu bih trebala ciljati?

3. Zašto je većina bogataša prosječnog izgleda?

4. Upoznala sam nekoliko djevojaka koje nisu lijepe ni zanimljive, a ipak su se bogato udale. Kako?

5. Kako odlučujete o tome tko će biti vaša djevojka, a tko vaša žena?

A, evo kakav je odgovor dobila od jednog bogatog bankara i vlasnika kompanije. Zasigurno, to nije ono što je ona očekivala.

Poštovana gospođice,

Pročitao sam vaš post s velikim interesom. Pretpostavljam da postoji mnogo djevojaka koje zanima odgovor na vaša pitanja. Dozvolite da analaziram situaciju kao profesionalni investitor. Moj godišnji prihod je nešto veći od 500.000 dolara godišnje, koji zadovoljavaju vaše zahtjeve, tako da se nadam da svi vjeruju kako ne gubim vrijeme ovdje tek tako. S gledišta biznismena loša je odluka oženiti te. Odgovor je vrlo jednostavan… Dozvolite da objasnim!

Stavite sve na stranu, ono što vi u biti pokušavate jeste da trampite “ljepotu” za “novac”: osoba A daje ljepotu, a osoba B plaća za to što se čini pošteno! Međutim, postoji jedan problem – tvoja ljepota će izblijedjeti, a moj novac neće nestati tek tako. Činjenica je da će se moj prihod iz godine u godinu povećavati, ali ti ne možeš biti ljepša iz godine u godinu. Zato, s gledišta ekonomije ja dajem dobitak, a ti daješ nešto što gubi vrijednost. Ako je ljepota sve što imaš dati, vremenom će se smanjivati njena “vrijednost”, a možda i potpuno nestane.

Prema uvjetima koje imamo na Wall Streetu sve čime trgujemo ima svoju poziciju, takozvanu “trgovinsku poziciju”. U ovom slučaju to je izlaženje s tobom. Ako vrijednost onoga čime trgujemo pada, mi ćemo to prodati i nikako nije dobra ideja da to zadržimo dugoročno. Isto važi i s brakom koji ste vi ponudili. Možda zvuči okrutno, ali mudra je odluka da sve čija je vrijednost sklona amortizaciji bude prodano ili dano u zakup.

Svatko tko godišnje ima 500.000 dolara nije budala – mi ćemo možda izaći sa tobom, ali te nikada nećemo oženiti. Savjetovao bih ti da zaboraviš na udaju za bogatog dečka. Usput, daleko bi bolje da sebi postaviš cilj da sama postaneš bogata i zaradiš tih 500.000 dolara. Imaš veće šanse za to, nego da pronađeš bogatu budalu!

Nadam se da ti je ovaj odgovor pomogao.

S poštovanjem,

Direktor kompanije “J.P.Morgan”

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com