BOŽIĆNO VESELJE

Već tradicionalno naš je VIS Izidor i ove godine uoči blagdana Božića pjevanjem i sviranjem razveselio mlade u Centru za odgoj i obrazovanje  „Juraj Bonači“ – Split. Pri samom dolasku dočekala su nas nasmijana i vesela lica koja su željno iščekivala kada će Izidorci započeti s pjevanjem. Plesalo se i pjevalo na hitove od Thompsona pa sve do Rozge. Bilo je i raznih želja mladih poput „Danas majko ženiš svoga sina“ , ali prednjačile su božićne i crkvene pjesme. Djeca iz centra su svakom članu benda poklonili srce koje su oni sami izradili. Nakon više od sata pjevanja na odlasku su nas zamolili da ih ponovno, što prije, posjetimo što smo mi, opet tradicionalno  i učinili na Božić nakon u župnoj crkvi otpjevane večernje sv. mise. Zajedno s još nekoliko mladih iz župe i ministranata sa sobom smo im, kako to priliči u duhu božićnog darivanja za dar ponijeli televizor koji će im dobro doći u jednom od njihovih zajedničkih prostora. Nismo zaboravili ni kolače te poseban poklon koji su im pripremila djeca Dječjeg vrtića „Latica“ sa Sućidra. Izidorci su ovoga puta imali pojačanje, harmoniku koju je znalački svirao Branimir. Plesali su svi i mali i veliki pa čak i don Ivan koji je organizirao posjet Centru u dogovoru s ravnateljicom Jasenkom Pleadin Raić. Bio je to nezaboravan tulum, veselica za njih jedanaestoro koji za Božić nisu imali nigdje niti bilo kome otići. Umorni od pjevanja i plesanja djeca iz Centra sa svojim odgojiteljicama pozvali su nas na okrjepu uz sok i kolače sa onim „vječnim“: kada ćete nam opet doći?

Dakle, što reći koju posluku porati? Ovu tradiciju ćemo nastaviti i sljedeće godine jer nema boljeg poklona od darivanja ljubavi, tople riječi i zagrljaja, a posebno onima kojima je to najpotrebnije.

Veliko je ovo bogatstvo i sreća kako za djecu iz Centra tako i za nas mlade sa Sućidra osobito kada imamo na umu onu: Moja sreća je sreća drugih ljudi.

                               Marija Ćibarić

Galerija slika

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com