DAROVI SV. NIKOLE

Kao i sve župe isto tako i župa sv. Andrije sa Sućidra iz Splita svečano je proslavila blagdan sv. Nikole, između ostaloga i zaštitnika djece. Preko petsto djece slavilo je zajedno sa župnikom don Ivanom, za njih, jedan od najradosnijih blagdana u crkvenom kalendaru. Osim djece iz osnovne škole bilo je oko 50-ak djece staro od nekoliko mjeseci do šest godina.  Don Ivan je upozorio djecu, pripremajući ih za euharistijsko slavlje kako je potrebno znati da je „blaženije davati nego primati“. Kako vrijedimo samo onoliko koliko dajemo, onoliko koliko smo spremni jedni drugima služiti i jedni za druge se odricati i žrtvovati. Stoga i dar sv. Nikole na kraju mise moraju shvatiti kao obvezu da i svi mi moramo jedni drugima više davati negoli očekivati da nama drugi dadne. 

Dolaskom sv. Nikole na kraju sv. mise nastalo je veliko oduševljenje. Sveti ih je Nikola pozdravio i rekao kako je došao, najprije zbog dobre djece ali isto tako i zbog lošije, ne sumnjajući da će se ova manje dobra djeca popraviti.

Sv. Nikoli je u dijeljenju čokoladica s njegovim likom pomoglo nekoliko ministranata i odraslih župljana kako bi podjela išla što brže. Za vrijeme dijeljenja darova sva su djeca, a i roditelji uz pokrete i geste dva puta radosno, s velikim oduševljenjem otpjevali pjesmu Mi želimo uzdić Isusa. 

Prije nego što smo se razišli napravili smo zajedničku fotografiju sa sv. Nikolom. Poslije su mnogi zaželjeli, što im je bilo i omogućeno, osobno se fotografirati s njime.

Galerija slika

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com