DO VIĐENJA, DON IVO

IMG_0276 Nimalo očekivano, na adresu župe 13.srpnja stigao je Dekret o razrješenju i imenovanju našem kapelanu don Ivi. U Dekretu je između ostalog pisalo:

„Poštovani don Ivo! Radi potreba Nadbiskupije, a u dogovoru s Vama, donio sam odluku da Vas danom 17. kolovoza 2015. razrješujem službe župnoga vikara u župi sv. Andrije – Split – Sućidar koja Vam je bila povjerena dekretom br. 462/14 od 4.srpnja 2014. te Vas istim danom, 17. kolovoza 2015., imenujem župnikom župe Snježne Gospe – Vid.“ Mons. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko – makarskiIMG_0294

U nedjelju prije Velike Gospe ovaj oproštaj najavljen je u župi za nedjelju nakon Velike Gospe kada u Splitsko – makarskoj nadbiskupiji nastupaju premještaji. Tako smo se i mi skupa sa župnikom ove nedjelje oprostili od našeg don Ive. Na sve četiri nedjeljne mise jedan župljanin je darovao don Ivi poklon u ime župnika i cijele župne zajednice. Tako je nakon mise u 8:30 sati srebrno raspelo uručio naš župljanin Slavko Jerončić. Ispod raspela napisane su i riječi zahvale: „Dragi naš don Ivo! Hvala Ti na istinskom svjedočenju živoga Boga Isusa Krista.“ U 10:00 sati figuru anđela uručio je ministrant Vlade Matić, u 11:30 sati buket ruža don Ivi je uručio Marko Domjanović dok je uokvirenu majicu s grbom VISa Izidor uručila voditeljica benda Jelena Laća. Tom prilikom don Ivo je dobio i ponudu za prijevoz svih poklona Jelinim Audijem. Don Ivan je kao župnik zahvalio don Ivi što je bio s nama, na svem bogatstvu kojeg je kao novi svećenik donio u našu župu. Jer svaki čovjek pa i svećenik u župu donosi neko novo bogatstvo. Don IvanIMG_0284 je istaknuo kako se trudio u svemu da se župnik i kapelan ne razlikuju te da sve poslove podijele. Posebno se osvrnuo i na riječ oproštaj koja u sebi ima korijen oprost jer kada se s nekim opraštaš potrebno je od osobe zatražiti oproštenje. Tako je i župnik od don Ive zatražio oprost za sve one trenutke kada je bio možda ohol, ali ne iz neke namjere nego nenamjerno, možda nepažljivo. Na kraju je izrekao ono što su mnogi župljani tog dana spomenuli: „Don Ivo, sretni smo što smo te imali“. Don Ivo je zatim zahvalio IMG_0323župniku za otvorenost i strpljivost te iskazao zahvalnost Bogu za vrijeme provedeno u našoj župi. Istaknuo je kako ga je zadnjih par mjeseci njegov nebeski zaštitnik sv. Ivan Krstitelj puno toga naučio. Naučio ga je kako je sv. Ivan pokazao svojim učenicima na Krista, pokazao da idu za Kristom, a ne za njim te da je to i njegovo poslanje: pokazati što većem broju ljudi na Krista. I ako je to uspio u našoj župi da je onda i ostvario svoje poslanje. Mnogi su župljani pustili suze na ovom oproštaju, a župnik je napomenuo da je ovo oproštaj od don Ive kao našega kapelana, ali vjeruje i nada se da će se don Ivo odazvati na pozive da dođe opet s nama slaviti Krista te seIMG_0359 još jednom zahvalio don Ivi na svjedočenju riječima i životom Krista Spasitelja. Poslije sv. misa mnogi su župljani ostali i osobno se pozdravili s našim dragim kapelanom i fotografirali za uspomenu.

Dragi naš don Ivo, neka te Gospodin blagoslovi i vodi na svim putima tvojim! Kako si do sada riječima i životom svjedočio Krista tako i dalje privlači ljude našem Gospodinu Isusu!

Ovo nije zbogom, ovo je samo do viđenja dragi naš don Ivo!

Maja Mula                                                                                  

Galerija fotografija

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com