Događanja kroz godinu 2004.

BLAGOSLOV OBITELJI – vršimo u našoj podzemnoj crkvi. Obitelji određene ulice gdje stanuju, sakupe se u crkvi na misi koja je namijenjena za njih i njihove obitelji. Po povratku u svoje stanove, kuće sami izvrše blagoslov u krugu obitelji. Ako u njihovu susjedstvu ima netko tko je sam ili bolestan onda ga posjete i u zajedništvu izvrše blagoslov kao braća i sestre.
Župnik će obići sve one koji su bolesni ili nemoćni za doći na svetu misu.
Ustaljeno je mišljenje mnogih naših vjernika da je vjernik samo onaj koji Ťblagoslovi kućuť. Mnogima je to dovoljno zato i ne pomišljaju doći na svetu misu koja je neizmjerna vrijednost.

VELIKI TJEDAN – kroz trinaest godina života župe slavimo u atriju osnovne škole. Za to vrijeme učenici su na odmoru pa, zahvaljujući upravi škole, prelazimo iz skloništa u veći prostor – školu.

MALI USKRS   PRVA PRIČEST U ŽUPI – 18. travnja 2004.

Od svih sakramenata – najdraži nam je SVETA PRIČEST. Na taj dan naš Sućidar je bijel i čist od bijelih haljina i odjela naših prvopričesnika. Ove godine je pristupilo STOLU GOSPODNJEM —-prvopričesnika; __djevojčica i __dječaka.
Bože! Utisni u njihove duše neizbrisivi biljeg svoje nazočnosti!!!

POTVRDA – 2. svibnja 2004.

Slavlje sakramenta POTVRDE /Krizme/ predvodio je mons. Ilija Janjić, kotorski biskup. Ovom sakramentu pristupila su 92 krizmanika. Uz župnika pripremi je krizmanika pomagao i bogoslov Mario Mihanović koji je u našoj župi na pastoralnom praktikumu.
Biskup reče: “Vaša župa je velika koliko je velika i moja biskupija – oko 11 000 stanovnika, većinom vjernika”.
Kotor ima mnoštvo crkava a mi – NIJEDNU!!!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com