Imamo mladomisnika

Imamo mladomisnika

Hvala Bogu na daru našeg mladomisnika don Denisa Karanušića. Crkva je danas obogaćena pastirom koji će vršiti službu Božju na slavu nebeskog Kralja za dobro vjernika. Rođen u Splitu od oca Ante i majke Anđe. Njegovi roditelji su iz Labina Dalmatinskoga, pa je potaknut tim korijenima odlučio služiti šibenskoj Crkvi. Teologiju je završio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, a zaređen je za svećenika u katedrali sv. Jakova u Šibeniku, polaganjem ruku biskupa Ante Ivasa. Uz to slavlje bilo je i primanje reda đakonata Roka Glasnovića, budućeg svećenika.

MLADA MISA – je nazvana po MLADOM svećeniku i što je to PRVA misa u svojoj župnoj zajednici. Proslavljena je u četvrtu nedjelju Došašća u Osnovnoj školi SUĆIDAR pred mnoštvom svećenika i vjernika. Za ovu župu koja je također MLADA, tek 13 godina, ovo je veliki duhovni događaj i poticaj ostalima da slijede Krista kroz ovakvo duhovno zvanje. Zahvalimo Bogu na hrabrosti, posebno u današnjem vremenu, da se mladi ljudi opredijele za ovo zvanje koje traži žrtvu, odgovornost i ustrajnost do kraja!!!

Naša župa se raduje zajedno s njegovim roditeljima. Imati svećenika velika je duhovna vrijednost za obitelj, župu, Crkvu…. Nakon ovog slavlja pozivam roditelje da u svojim obiteljima stvaraju duhovno ozračje, te svojim primjerom potiču svoju djecu na ovu BOŽANSKU AVANTURU.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com