Imamo mladomisnika

Hvala Bogu na daru našeg mladomisnika don Denisa Karanušića. Crkva je danas obogaćena pastirom koji će vršiti službu Božju na slavu nebeskog Kralja za dobro vjernika. Rođen u Splitu od oca Ante i majke Anđe. Njegovi roditelji su iz Labina Dalmatinskoga, pa je potaknut tim korijenima odlučio služiti šibenskoj Crkvi. Teologiju je završio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, a zaređen je za svećenika u katedrali sv. Jakova u Šibeniku, polaganjem ruku biskupa Ante Ivasa. Uz to slavlje bilo je i primanje reda đakonata Roka Glasnovića, budućeg svećenika.

MLADA MISA – je nazvana po MLADOM svećeniku i što je to PRVA misa u svojoj župnoj zajednici. Proslavljena je u četvrtu nedjelju Došašća u Osnovnoj školi SUĆIDAR pred mnoštvom svećenika i vjernika. Za ovu župu koja je također MLADA, tek 13 godina, ovo je veliki duhovni događaj i poticaj ostalima da slijede Krista kroz ovakvo duhovno zvanje. Zahvalimo Bogu na hrabrosti, posebno u današnjem vremenu, da se mladi ljudi opredijele za ovo zvanje koje traži žrtvu, odgovornost i ustrajnost do kraja!!!

Naša župa se raduje zajedno s njegovim roditeljima. Imati svećenika velika je duhovna vrijednost za obitelj, župu, Crkvu…. Nakon ovog slavlja pozivam roditelje da u svojim obiteljima stvaraju duhovno ozračje, te svojim primjerom potiču svoju djecu na ovu BOŽANSKU AVANTURU.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com