KMNL ‘Ivan Pavao II’ (2008.)

Kao što je već mnogima poznato nogometaši naše župe su se nakon jedne godine provedene u drugoj ligi, vrlo dobrim igrama plasirali u prvu Katoličku malonogometnu ligu Ivan Pavao II, splitsko – makarske nadbiskupije.

Za one koji ne znaju, evo malo vrlo jednostavnih pravila lige. U ligi sudjeluju župe s područja Splita i okolice tj. splitsko-makarske nadbiskupije. Pravila su gotovo ista kao i pravila u malom balunu osim što postoji i jedna duhovna dimenzija koja bi trebala ispunjavati svakog sudionika. U tu duhovnu dimenziju spada zabrana vrijeđanja, omalovažavanja i psovanja, te se strogo kažnjava. Duhovni dio u potpunosti zaokružuje sv.misa koja bude na početku KMNL-a, dvije duhovne obnove tijekom lige te molitva i blagoslov sudionika prije početka svake utakmice.

Međutim, vratimo se na naše nogometaše koji su nas oduševili svojim sportskim umijećem protekle godine te prošetavši se drugom ligom izborili plasman u prvu ligu. Zbog toga su od župnika i dobili nove dresove kojima su se svrstali u manji broj onih ekipa koje imaju svoje dresove i grb.

Dres je crveno-crne boje. Crvena boja jest boja mučeništva, prolivene krvi, na najizvrsniji način darovonog života kojeg je za vjeru u Isusa Krista dao naš zaštitnik sv. Andrija. Crna boja, svečana boja, boja je ozbiljnosti i dostojanstva.

Na dresu je izvezeni grb kojeg je osmislila i dizajnirala gđica Irena Sapit, studentica Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Grb malonogometne ekipe župe sv. Andrije sa Sućidra, novog prvoligaša iz Splita je koncipiran od nekoliko veoma važnih nacionalno-vjerskih elemenata. Sredinom grba dominira sv. Andrija sa znamenitim Andrijinim križem. Budući da se radi o malonogometnoj momčadi uzduž desne strane je pola nogometne lopte u koju se utapaju bijelo – crvene kockice hrvatskoga grba. Na vrhu grba je natpis sveca zaštitnika i kvarta kojeg je zaštitnik, a na dnu ime grada. Momčad je i ovu sezonu započela u velikom stilu te istaknula kandidaturu u borbi za prva dva mjesta. Ekipu bi odvela u polufinale te pobudila nadu da će nas i dalje uveseljavat sportskim, ali i vjerskim uspjesima kroz život.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com