Ministranti ljeta 2009.

Nakon napornog učenja, zalaganja i uloženog truda tijekom školske godine za veliku većinu učenika mogli bismo s pravom reći: Odmorite se, zaslužili ste. Znamo da sa školskim vjeronaukom završava i župni vjeronauk, tj. završetkom školske godine a isto tako i ostale aktivnosti djece i mladih u svojim župama. U malom broju župa, ako uopće ima takvih, i preko školskih praznika se nastavljaju probe i susreti za ministrante, zborove, čitače i drugo. Nažalost završetkom školske godine veliki broj vjeroučenika, do početka nove školske i vjeronaučne godine zaboravi na Boga i crkvu. Nema ih nedjljom na sv. misi.

To na veliku radost župnika nije slučaj u župi sv. Andrije ap. s ministrantima BranimiromBekavcem i Krešimirom Domazetom. Branimir je šesti, a Krešimir četvrti razred. Njih dvojica su cijelo ljeto od završetka školske godine do početka nove školske godine svakog dana, baš svakog dana, kada su bili u Splitu ministrirali na sv. misi i čitali liturgijska čitanja ili molitvu vjernika. Naime, Krešimir je neko vrijeme preko praznika bio na selu i kako reče njegova mama, nerado je išao na selo baš zbog izostanka sa sv. mise i ministriranja. Branimirovi roditelji su imali malih “problema” s Branimirom zbog ministranja. Kada su bili zajedno na moru s kupanjem se moralo ranije završiti kako bi Branimir stigao na sv. misu svakog dana u 19 sati. I niti jedan dan preko školskih praznika nije izostao sa sv. mise.

Iako nema nagrade kojom bi župnik nagradio ovaj dvojac dugokosih, izvanrednih ministranata, njihovu ljubav prema Bogu i Crkvi, kao znak zahvalnosti i prizananja obojici je darovao Bibliju za mlade. Njih dvojica su ministranti ljeta župe sv. Andrije na Sućidru u Splitu.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com