Ministranti za žrtve potresa

Ministranti župe sv. Andrije sa Sućidra iz Splita, kao i ministranti drugih župa, svake godine pomažu župniku u blagoslovu obitelji. Taj nimalo lagan dio ministrantske službe kao i sve ostalo vrše s iskrenom pobožnošću i ozbiljnošću. Svakog dana su po njih četvorica 19 dana sa župnikom i po vjetru i kiši ulazili u kuće i stanove moleći s članovima obitelji za božji blagoslov, zdravlje, radost i mir.

Župljani župe sv. Andrije veoma cijene trud i zalaganje svojih ministranata. Stoga kod blagoslova obitelji velika većina obitelji izdvoji po koju kunu, bombon ili čokoladu kao nagradu za njihovo služenje župnoj zajednici. Tako je bilo i ove godine.

Iako živimo u teškom vremenu recesije, kod župljana župe sv. Andrije ne postoji recesija srca i ljubavi pa su i ove godine svoje ministrante više nego bogato nagradili. Znaju da njihovi ministranti osim služenja Bogu žele služiti i služe bratu čovjeku. Kao i prošle dvije godine i ove su godine u dogovoru sa župnikom odlučili veći dio svoje nagrade darovati u onima kojima je to najpotrebnije. Svi oni svjesni da je solidarnost čin najuzvišenije ljubavi.
Razmišljajući kako i kome darovati dio svoje nagrade ove su godine sa svojim župnikom odlučili, duboko potreseni slikama ranjene i poginule djece u katastrofalnom potresu na Haitiju, 11 000 kuna od svoje nagrade uplatiti na račun Hrvatskog karitasa za žrtve potresa.

Tužni zbog tragedije koja je zadesila Haiti svi su zadovoljni da će svojim darom pomoći barem nekome ublažiti bol ili obrisati pokoju suzu s lica.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com