MINISTRANTSKI DAR ZA MISIJE

Kako je to uobičajeno, naši su ministranti i ove godine išli u blagoslov obitelji s don Ivanom. Njihova pomoć i sam dolazak u obitelji kod blagoslova čine sam blagoslov radosnijim. U ovogodišnjem blagoslovu obitelji od 38 ministranata sudjelovala su 22. Inače blagoslov obitelji traje dvadesetak radnih dana. Cijeneći rad i požrtvovnost svojih ministranata velika većinažupljana ih daruje bombonima, čokoladama, a dobar dio od toga, i u ovo doba recesije, pokojom kunom. U dogovoru s don Ivanom, kao i svake godine do sada, veći dio toga novca usmjerit će u karitativne svrhe. Ove godine su odlučili da će darovati novac u misije za godišnje školovanje dvadeset dvoje djece na Salomonskim Otocima u državi Melaneziji na jugozapadu Tihoga oceana i na takav način postati kumovi te djece, što će toj djeci omogućiti redovito školovanje.

Misijskim kumstvom omogućuje se pojedinom djetetu iz vrlo siromašne obitelji u nekoj od nerazvijenih misijskih zemalja pohađanje škole i sretnije odrastanje. U mnogim misijskim zemljama financiranje školstva se velikim dijelom bazira na sustavu školarina i dijete ne može pohađati školu ako roditelji ili netko drugi ne uplati školarinu. Sa 100 eura godišnje pokrivaju se troškovi školarine u osnovnoj školi, zatim školska odjeća koja je obvezna te školske knjige i ostali pribor. Nešto novca ostane i za hranu, obuću i higijenu za dijete.

Zahvalni svojim župljanima, naši su ministranti sretni što će svojim odricanjem i ljubavlju pomoći siromašnoj djeci na Salomonskim Otocima kako bi se i oni mogli školovati.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com