Molitvena zajednica Krvi Kristove

Molitvenu zajednicu Krvi Kristove ustanovio je sv. Gašpar del Bufalo zajedno sa svećenikom Franjom Albertinijem 8. prosinca 1808. godine u Rimu najprije kao bratovštinu Krvi Kristove. Papa Pio VII. je bratovštinu uzdigao na nadbratovštinu a don Ivan Merlin proširio u “Molitvenu zajednicu Krvi Kristove”.

Molitvama koje upućujemo Krvi Kristovoj najprije izražavamo svoju zahvalnost prolivenoj krvi Isusa Krista iz ljubavi za nas. Prolivena Krv i nas potiče da svojim životom, darivanjem sebe iz ljubavi prema Kristu i njegovoj prolivenoj krvi svjedočimo našu vjeru i odanost Isusu Kristu.
Molitve Predragocjenoj Krvi Kristovoj pripravljaju nas na slavljenje presvete Euharistije koja nam uvijek i iznova daje nove poticaje i snagu za pomirenje s Bogom i ljudima.

Molitvena zajednica Krvi Kristove poziva i okuplja sve ljude dobre volje na molitvu. Posebno poziva usamljene i one koji trpe, da sudjeluju u snazi Kristove Krvi koja daje svjetlo i snagu na vlastitom križnom putu.

Sve zajednice se sastaju prvog četvrtka u mjesecu u crkvi sv. Duha u Splitu gdje se moli krunica Krvi Kristove, slavi sv. misa nakon koje je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Prigoda je i za sv. ispovijed.

Duhovnik Zajednice za našu splitsko-makarsku nadbiskupiju je don Tomislav Topčić, a glavni se centar nalazi u Zagrebu.

U našoj župi sv. Andrije Zajednica Krvi Kristove krunicu Krvi Kristove moli svakog četvrtka poslije večernje sv mise. Isto tako u četvrti četvrtak u mjesecu članovi Zajednice predmole i predvode župno klanjanje pred Presvetim sat vremena prije večernje sv. mise.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com