Molitvena zajednica ‘Treće srce’

Već desetljećima oci pavlini svojim molitvama sudjeluju u borbi za nerođene, osobito za one za koje je namijenjen pobačaj. Posebno možemo istaknuti pavlina o. Marka Glogovića koji je čitava sebe dao u borbi za nerođene. Osnovao je mnoge pokrete i molitvene zajednice za spas nerođenih. Jedna o njih je i molitvena zajednica “Treće srce” .

Uz Isusovo i Marijino srce, naše “Treće srce” moli Oca nebeskoga da putovima svoje providnosti obrati srca i mentalitet čovječanstva koji hladnokrvno ubija nerođeno dijete, svog brata u Isusu Kristu.

Temelj velikih nesreća čovjeka i naroda je upravo čedomorstvo. Blagopokojni papa Ivan Pavao II. je često naglašavao “narod koji ubija vlastitu djecu ne može biti sretan narod.”
Znamo da se ovo odnosi i na naš hrvatski narod gdje se godišnje ubije nekoliko desetaka tisuća nerođene djece, praktično čitav jedan grad. Potaknuti ovom strašnom i stravičnom činjenicom trebamo biti svjesni da je svaki molitelj i član zajednice je, uz Božju milost, spasitelj barem jednoga nerođenog dijeteta kojeg se imalo nakanu ubiti.

Kao što je cijela Hrvatska 90-tih molila krunicu za spas Hrvatske isto tako bi danas trebala moliti za spas nerođenih i prestanak psovke.

U našoj župi sv. Andrije Zajednica “Treće srce” krunicu za spas nerođenih moli svakog ponedjeljka poslije večernje sv mise. Isto tako u drugi četvrtak u mjesecu članovi zajednice “Treće srce” predmole i predvode župno klanjanje pred Presvetim sat vremena prije večernje sv. mise.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com