Nadbiskup Marin Barišić primio Državne prvake

U istinitost stare mudrosti koja kaže: „ Sreća podijeljena s drugim veća je dvostruko“ uvjerili smo se i mi pobjednici vjeronaučne olimpijade na primanju kod našeg nadbiskupa mons. Marina Barišića 7. lipnja. Predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije mr. don Josip Periš pozdravivši Nadbiskupa i zahvalivši mu se na primanju istaknuo je kako je ovo do danas neviđen slučaj da prve tri ekipe s nadbiskupijskog natjecanju budu osvajači sva tri odličja i na državnom natjecanju koje se održalo u Krapinskim Toplicama od 19. do 21. svibnja ove godine.

Vidno raspoložen i sretan zbog izvanrednog uspjeha naših ekipa na vjeronaučnoj olimpijadi –državnom natjecanju u vjeronauku za osnovne i srednje škole, nadbiskup je rekao: „Čast mi je i zadovoljstvo primiti i pozdraviti vas olimpijce. Ponosni smo na vas. Dostojanstveno ste predstavili našu Nadbiskupiju i svoje škole. Hvala Vam na tomu, vaš uspjeh je i naš zajednički uspjeh.

Čestitavši ekipama, voditeljima iravnateljima škola te Katehetskom uredu Splitsko-makarske nadbiskupije Nadbiskup je učenicima, voditeljima i ravnateljima škola darovao roman Nevenke Nekić „Kardinalovo srce“.

U ime naše,pobjedničke ekipe, svih učenika, ravnatelja i mentora, članova Državnog povjerenstva za vjeronaučnu olimpijadu iz naše Nadbiskupije riječima zahvale obratio se mentor i trostruki državni prvak naš don Ivan. Zahvalivši nadbiskupu naglasio je kako je mnogo lakše ovoliki rad, žrtvu i muku podnijeti kada znaš da ima netko tko to svesrdno prati svojom potporom i podrškom. Pobjednike od 21. do 25. lipnja ove godine očekuje nagradno putovanje u Dubrovnik, na Mljet i Korčulu. Susret s Nadbiskupom završio je uz druženje svih ekipa dmojenkom na terasi nadbiskupije.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com