PAPA FRANE MIJENJA CRKVU

Neki mediji, u pravilu svjetovni, nam govore da se papa Frane, riječju i djelom, u potpunosti odrekao papinstva pape Benedikta… Preplavljuju nas članci koji hvale Papu zbog njegovih izjava o ženama i homoseksualnosti i što se dotaknuo drugih gorućih pitanja i što se drukčije postavio prema njima od svog doktrinarnog prethodnika. Papinstvo pape Frane mijenja sve o Crkvi i njegovi komentari se suprotstavljaju posvuda tradicionalnim katolicima. 

Washington Post je to ovako napisao:
“Nešto neočekivano i izvanredno se događa u Katoličkoj Crkvi. Papa Frane spašava vjeru od onih koji nazadno u pozlaćenim katedralama mašu doktrinom kao mačem. Utvrđena građevina katolicizma – u kojoj se progresivni katolici, homoseksualni katolici, katoličke žene i ostali koji vole Crkvu, ali često osjećaju da su marginalizirani od hijerarhije, počinje se urušavati.”Sada, koliko god mi tradicionalni vjernici koji idemo u crkvu pokušavali to vidjeti kao kontinuitet sa papom Bendiktom, mislim da je vrijeme da se suočimo sa činjenicama. Mediji su u pravu. Papa je liberal i imam citate koji to dokazuju.

Papa je blag prema islamu:

“Istina je da muslimanski svijet nije u potpunosti u krivu kad ponovo promišlja zapadnokršćansku tradiciju moralne dekadencije i manipulaciju ljudskim životom.”

Ohrabruje homoseksualnost

“Žalosno je da su homoseksualne osobe bile i jesu objekt nasilne zlobe u govoru ili djelima. Takav tretman zaslužuje osudu crkvenih pastira kad god se dogodi.”

Usredotočen je na siromašne:

“Mnogim ljudima danas nedostaje nade. Nameću im se komplicirana pitanja koja se u zbunjujućem svijetu čine još hitnijima i često nisu sigurni gdje se obratiti za odgovor. Vide siromaštvo i nepravdu i žele naći riješenja. Ipak, ako odbijemo dijeliti što imamo, s gladnima i siromašnima, činimo od svojeg imetka lažnog boga. Koliko glasova u našem materijalističkom društvu nam govori da je sreća u skupljanju što više imetka i luksuza! Ali to znači stvoriti od imetka lažnog boga. Umjesto da donosi život, donosi smrt.”

Previše je ponizan i ne prihvaća svoj ured:

“Kardinali su me izabrali, jednostavnog i poniznog radnika u Gospodnjem vinogradu. Tješi me činjenica da Bog radi i s nedovoljno sredstava i iznad svega, povjeravam se vašim molitvama.”

Govori o veličanju žena i Crkve:

“Teološki i antropološki je važno za žene da budu u središtu kršćanstva. Po Mariji, i drugim svetim ženama, ženski element stoji u središtu kršćanske religije.”

O onim neo-pelagijancima koji misle da mogu doći u nebo pobožnošću umjesto milosrđem:

“Ako se u životu uopće ne obazirem na druge, jedino iz želje da budem pobožan i vršim svoje religiozne dužnosti, tada će moj odnos sa Bogom također biti suhoparan. Postat će samo ‘kako treba’, ali bez ljubavi.”

Brine za okoliš:

“Slušajte glas zemlje”.

Čak mrzi kapitalizam:

“Rasprostranjenost sebičnog i individualističkog sklopa uma koji također nalazi izlaz u nereguliranom kapitalizmu.”

Pa, vrijeme je da se suočimo sa činjenicama. Jasno je da je radikalno drukčiji od prijašnjih papa, pogotovo svoga prethodnika. Da budem pošten, moram primijetiti da postoji jedan maleni problem s mojom analizom. Tako malen da oklijevam spomenuti ga. Svaki gore navedeni citat je od pape Benedikta. Baš svaki.

 

                                                                                        Pat Archbold

Tekst je preuzet s poznatog katoličkog portala ncregister.com


Preuzeto s:
http://www.bitno.net/vjera/10-citata-koji-dokazuju-da-papa-mijenja-crkvu

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com