PASTORALNE SURADNICE U MEĐUGORJU

Bitni, konstitutivni dio svake župe zajednice jesu njezini vjernici. Stoga je njihovo sudjelovanje u bilo kojem djelu života župe od presudne važnosti za bilo kakav napredak župe.

Kao i sve ostale župe i naša župna zajednica, župa sv. Andrije, ima veliki broja laika koji na svoj način doprinose duhovnom rastu i njenom boljitku. Uz dva zbora i dva benda, dvije molitvene zajednice imamo i župnu zajednicu, njih pedesetak žena, koje dva puta tjedno kada ih dođe red, čiste crkvu. Uz njih su i gospođe koje brinu o čistoći liturgijskog rublja, posuđa, gospođe koje kite te uskoče u posebnim prigodama za kuhanje i pranje.

Kao znak zahvalnosti, priznanja i pažnje njih, čistačice, svoje pastoralne suradnice župnik je u subotu, 24. rujna pozvao na, nazovimo ga tako, nagradno hodočašće u Međugorje. U pismu kojim ih poziva na zajedničko hodočašće don Ivan piše: „Ovu prigodu koristim da Vam još jednom zahvalim što, uz sve svoje životne i obiteljske obveze imate potrebu pomoći svojoj župi. Hvala Vam što ste pronašli vremena, svojim odricanjem život u našoj župi učiniti ljepšim.

Poput mnogih u župi mogli ste se jednostavno oglušiti na moj poziv za pomoć. Istini za volju, ima i onih koji bi željeli pomoći ali zbog ovog ili onog razloga nisu u mogućnosti. Ipak neusporedivo je veći broj onih koji nisu spremni na dodatnu žrtvu pa sebe tješe kojekakvim razlozima da nemaju vremena.“

Desetak gospođa se zahvalilo na pozivu jer zbog obiteljskih obveza ili zdravstvenih problema nisu mogle ići s nama. Tako nas je na naše hodočašće krenulo četrdeset. 

Molitva krunice, pohod brdu ukazanja, sv. misa uz pjesmu, šalu, zajednički ručak i druženje učvrstili su naše zajedništvo i spremnost da osobnom požrtvovnošću i sebedarjem našu župu pokušamo učiniti što sretnijom zajednicom svih župljana.

Galerija slika

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com