Pjevačko „Lito 2011.“ na Sućidru

Ljeto je, u pravilu, vrijeme kiselih krastavaca kada novinari uslijed kroničnog nedostatka zanimljivih vijesti izmišljaju toplu vodu, nogama i rukama čupaju svaku vijest. To posebno vrijeme nije plodonosno ni za život bilo koje župe.

Stoga smo se u našoj župi, župi sv. Andrije na Sućidru u Splitu, drugu godinu zaredom, potrudili da to sušno, ljetno razdoblje barem na neki način ublažimo.

Skoro cijelo ljeto su, 13 djevojčica i jedan dječak, od 3. razreda osnovne do 1. razreda srednje škole, tri puta tjedno navečer dolazili na probe. Od predloženih tridesetak izabrali su deset pjesama koje bi, nakon vježbanja kući, svatko od njih otpjevao pred Nikolom, voditeljem dječjeg zbora ili pred župnikom don Ivanom. Nikola je za sve pjesme napravio matricu po kojoj su oni vježbali.

Svakako je potrebno napomenuti da se radi o djeci koja suljeto uglavnom proveli na Sućidru.

Posljednja dva tjedna od tih deset pjesma svaku večer bi dobili zadatak pred tročlanim žirijem otpjevati po dvije pjesme. Nisu znali unaprijed o koje se dvije pjesme radi. Žiri je bio u sastavu: don Ivan župnik, Nikola voditelj i Jelena voditeljica VIS-a Izidor. U završnoj večeri pjevali su u duetu pjesmu po svom izboru.

Uz proglašenje pobjednika za osvojena prva tri mjesta svi su dobili posebno tiskane i uokvirene plakete, pohvalnice.

Prvo mjesto za pojedinačnu izvedbu osvojila je Ivana Stipetić, drugo Glorija Celić, a treće Ivana Alduk. Najboljim duetom proglašene su: Glorija Celić i Josipa Ćibarić. Drugo mjesto osvojile su sestre Ivana i Tonka Alduk, a treće također sestre Lea i Mia Bašić. Posebnu nagradu za vjerski i sakramentalni život dobila je Katica Domljanović. Osim spomenutih pjevača svoje pjevačke sposobnosti su pokzali i Marko Domljanović, Stanka Bašić, Matea Buljan, Kristina Gusić, Antonia Soldić, i Paula Vučica.

Nažalost, Matea Buljan nije bila s nama posljednje večeri jer je tog dana na moru ozlijedila nogu. Matea, želimo ti što skorašnje ozdravljenje.

Večernja, radosna pjevačka druženja često smo znali završiti sladoledom, a bilo je, ipak rijeđe,  i pizze.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com