Prva pričest 2. svibnja 2010.

Kao i u svim župama diljem Lijepe naše i u našoj župi, župi sv. Andrije je na dan prve sv. pričesti bili izuzetno svečano. Imali smo 93 prvopričesnice i prvopričesnika koji su prvi put na najizvrsniji način primili u svoje srce i dušu najboljeg prijatelja, Isusa Krista. Kao i protekle dvije godine i ove godine prvom pričešću smo željeli u prvopričesnička srca staviti određenu poruku.

Ne zbog predstave, spektakla kako će kritičari ovakvih prvih pričesti kazati, nego zbog nečega trajnog, duhovnog što će prvopričesnici sa sobom ponijeti i čega će se do kraja života sjećati. Tema ovogodišnje prve pričesti, ako tako smijemo reći je bilo Presveto Srce Milosrdnog Isusu iz kojeg izvire život i svako dobro. Uoči središnjeg događaja kada kruh postaje Tijelo Kristovo, a vino Krv Kristova devet puta po devet prvopričesnika je dolazilo ispred oltara.

Troje ih je recitiralo stihove krasnoslova č.s. Bernardine Crnogorac „Svako srce danas kliče“, a uz svakoga od njih po dvoje na dlanovima svoje ruke donijelo je tri ili četiri male sličice prvopričesnika u obliku srca. Nakon završene recitacije stihova dvije djevojke su preuzele sličice prvopričesnika i zalijepile ih na veliku sliku Milosrdnog Isusa.

Poruka naše prve pričesti je vrlo jasna: Čitav život, sve dobro, lijepo i plemenito što posjedujemo izvire iz Srca Isusova, srca punog milosrđa, blagosti i ljubavi za svakog čovjeka. Slavlje prve sv. pričesti svojim pjevanjem je uveličao dječji zbor naše župe.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com