PRVA PRIČEST U ZNAKU PRESVETOG SRCA ISUSOVA

Sakrament prve svete pričesti je i ove godine bila izuzetna radost i sreća za 68 prvopričesnika u našoj župi. Kako to obično biva tematski je osmišljeno samo slavlje, zahvaljujući našem župniku Don Ivanu koji uvijek ima mnoštvo kvalitetnih ideja za razradu. Da bi sve izgledalo onako lijepo i skladno kako je to zamišljeno trebalo je u to uložiti puno truda. Svi prvopričesnici su trebali dolaziti na probe, a uz sve to sudjelovalo je i mnoštvo suradnika koji su dali sve od sebe kako bi cijela svečanost izgledala dostojanstveno i na onakav način kako samo mi to znamo. Posljednji dani priprema bili su izuzetno napeti, ali i uzbudljivi za sve od njih. Glavna briga naše djece bila je trema oko izvođenja recitacija, te odlazak na samu ispovijed. Naravno, oni su to odradili kao pravi profesionalci u što nismo ni sumnjali. Dan ranije prisustvovali su svetoj ispovijedi zajedno s roditeljima, a sutradan je uslijedilo ono za što su se marljivo pripremali i željno iščekivali. Pri dolasku u Crkvu slijedilo je fotografiranje portreta , a nakon toga početak samog obreda.

In the event you happen to be trying to find an expert essay writer, you are in the proper place! Certainly, as a means to compose an effective academic paper, the author should have adequate knowledge written down in addition to be well-informed regarding the subject of his own assignment. A great article author may show to you the route the way it is possible to foster your article. Yes, a writer who is incapable to create properly isn’t a really great writer, it is therefore easy

Academic writing has not been easier! They’re maybe not for writing essays, yet to flower in a different way! Thrilled about writing for you!

Tema ovogodišnje sv.pričesti bila je SRCE ISUSOVO MOLI ZA NAS. Tema koja i sve nas podsjeća koliko je molitva važna u životu i koliko nam je potrebna u svakodnevnim situacijama. Zapravo želi nam reći da bez molitve nema ništa, isprazni smo, puni negativnosti i očaja.Molitva nam daje izlaz, nadu te mir jer znamo da nas netko sluša i da je uvijek tu s nama bilo to u podne ili ponoć, On je tu za nas. Upravo ova tema djecu potiče na molitvu,a ne mržnju,na ljubav a ne zavist, na davanje a ne uzimanje. Slika Srca Isusova  postavljena na veliku svijetloplavu podlogu bilo je jedno pravo osvježenje. Prilikom recitacija svaki prvopričesnik je imao svoju ulogu. Jedan je recitirao, a drugi nosio srca od papira s ispisanim njihovim molitvama. Nakon završetka recitacije pastoralne suradnice lijepile su prvopričesnička srca oko slike Srca Isusova. Naime, svatko od njih je imao zadatak na svoje srce napisati svoju molitvu, molitvu koja će biti napisana iz srca i duše jer iskrena molitva liječi sve i svakoga. Uslijedila je propovijed u kojoj je don Ivan naglasio: „Pobrinimo se za svoje srce! Ako nam je srce puno sebičnosti i pohlepe, zavisti i mržnje, stvarat ćemo pakao ne samo sebi nego i drugima. Ako nam je srce na pravom mjestu, tamo gdje prebivaju dobrota i prijateljstvo, tada će nam biti dobro i bit ćemo sretni mi i oni koji s nama žive. Uđe li nebo i u naše srce, ono će se i oko nas širiti. Sami sebi stvaramo nebo ili pakao u srcu.“ Potom je nastavio: „Dragi prvopričesnici, ova vaša srca oko Isusova srca, ove vaše molitve i zahvale, vaše čežnje i vapaji došli su do Isusova srca. On ih je pohranio u svoje srce, srce koje kuca za sve nas, srce koje bi ovog trenutka bilo spremno opet biti probodeno za svakoga od nas pojedinačno. Čitav život budite zahvalni i toga svjesni.“ Ove godine kao i prethodnih, prije obnove krsnih obećanja prvopričesničke svijeće su palili naših četvero državnih prvaka iz vjeronauka. Nakon najvažnijeg trenutka, a to je primanje Isusa Krista tri prvopričesnice su pjesmom “Mama hvala ti” svim majkama čestitale Majčin dan. Cjelokupno slavlje svojim pjevanjem je uveličao naš dječji zbor pod vodstvom Josipa Balića, sa Stipom na gitari i Anđelom na violini.

Matea Buljan

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com