SREBRNI NA DRŽAVNOM U KRIŽEVCIMA

Oni su nas uvjeravali da je za nas rezervirano prvo mjesto na državom natjecanju iz vjeronauka kako je to bilo i prijašnjih godina. I još su neki govorili kako naš don Ivan preko veze dobiva unaprijed pitanja. Tako su nas, skoro, uspjeli uvjeriti da ćemo i ove godine bez po muke uspjeti osvojiti prvo mjesto na državnom. Međutim to se nije dogodilo. Osvojili smo drugo mjesto, srebrnu medalju s kojom smo zadovoljni ali ne i presretni.

Natjecanje iz vjeronauka je ove godine bila na temu „Grkokatolici u Hrvatskoj“. Državno natjecanje se održalo od 26. do 28. ožujka u Križevcima. Dogovorili smo se i krenuli u ponedjeljak, 26. ožujka ispred crkve u 10:15 sati. Pred crkvom su spremni za polazak bili Katarina Matić, Filip Tomičić, Nikola Bešlić, a  ja sam kao i obično došao zadnji. Malo smo u vjeronaučnoj dvorani provježbali prezentaciju i krenuli. Prvih par sati vozeći se s don Ivanom u njegovom autu zabavljali smo se slušajući glazbu s Nikolinog mobitela. Stali smo na benzinsku crkvu kako bismo se odmorili, nešto prizalogajili i krenuli dalje. Filip je kao i obično uzeo neki u najmanju ruku, neobični čips, sok plave boje ili roze na cvitiće. Uslijed duge vožnje najgore je stradala Nikolina maca na mobitelu. U Križevce smo došli oko 17:30 sati. Oko 15 minuta nakon toga smo primljeni u Hrvatski dom u Križevcima gdje smo nazočili veoma zanimljivom, ali predugom programu kojeg su pripremili vrijedni domaćini. Nakon dva sata krenuli smo prema hotelu i to u Koprivnicu. E, tu je bilo zbrke. Nisu nam rekli u koji smo hotel raspoređeni. No, nekako smo se snašli i za pola sata smo bili u hotelu. Brzo nakon toga smo otišli na večeru gdje je Nikola upoznao neke nove cure. Poslije večere smo se malo družili i otišli spavati.

Ustali smo , doručkovali i iz hotela u Koprivnici krenuli u Križevce. Svi smo bili pomalo nervozni. Došli smo u OŠ Ljudevit Modec i počeli pisati. Za 15 minuta smo bili gotovi. Nismo bili zadovoljni. Poslijepodne smo prezentirali naš projekt i tu nije bilo loše. Poslije toga smo otišli na sladoled i malo razgledavali grad. Navečer smo se umorni vratili natrag, večerali i zaspali.

Probudili smo se, doručkovali i odjavili iz hotela. Nakon toga smo išli u OŠ Vladimir Nazor u Križevce na objavu privremene ljestvice. Bili smo drugi. Pola sata kasnije odgovarali smo na pitanja iz dijela natjecanja „Tko želi biti Isusov mili-junak?“. Pobjednici su se mislili na zadnjem pitanju, ali su ga pogodili. Srdačno i prijateljski smo čestitali ekipi iz Gornje Rijeke, predstavnicima domaćina, bjelovarsko križevačke biskupije.

U Hrvatskom domu su proglasili pobjednike i dodijelili nagrade. Glavna nagrada je višednevno putovanje  u Ukrajinu za osvajače medalja u osnovnoj i srednjoj školi. Kad smo se vraćali kući zadržali smo se u Karlovcu na pizzi. Putem nazad dobro smo se zabavljali i u 19:30 smo se vratili kući.

                                                                                                                                         Bruno Škomrlj

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com