Sveta krizma – 23. svibnja 2010.

„Pripala mi je izuzetna čast i zadovoljstvo pozdraviti Vas u ime nas ovogodišnjihkrizmanika naših roditelja, rodbine, prijatelja i sve župne zajednice  župe sv. Andrije.

 

Kao profesor i pastoralni vikar naše Nadbiskupije svjesni ste i znate, bolje od nas samih, s čime se sve mladi čovjek danas susreće i kakvim je sve izazovima i opasnostima izložen.
Teško nam se snaći u ovom veliko moralnom kaosu i neredu. Svijet nam nudi i uglavnom protežira ono što truje i razara našu dušu i srce. I uvjeravaju nas da je to u redu jer kad smo takvi, kažu nam da smo napredni i u trendu.
Poštovani naš krizmatelju, don Drago mi ne želimo biti takvi. Želimo ako je potrebno plivati i uzvodno protiv struje današnjeg mentaliteta. Želimo biti drugačiji.
Na današnji dan, blagdan Duhova, apostoli su primili Duha Svetoga i počeli su govoriti drugim jezicima. Mi, krizmanici zajednički molimo Duha Svetoga da nam preko Vaših ruku i molitve udijeli svoje darove koji će nas potaknuti da govorimo drukčijim jezikom od jezika današnjeg svijeta. Isto tako da svjedočimo Boga ljubavi i istine, da naš govor bude govor koji će obnoviti lice zemlje. Hvala vam što ste nam došli i Bog Vas blagoslovio.“ Ovim riječima je Mia Mlikota ovogodišnja krizmanica u ime svih krizmanika, njihovih roditelja, rodbine, prijatelja svih župljana i župnika don Ivana pozdravila dr. don Dragu Šimundžu, ovogodišnjeg krizmatelja 90 krizmanika naše župe.
Zahvalivši se na pozdravu i pohvalivši sadržaj pozdravnog govora don Drago je rekao da se veseli i da sretan zbog ovakvih obećanja te da se iskreno nada da će ih svi krizmanici neprekidno imati na umu i u djelo provesti.
Sv. misa krizme je protekla pobožno i dostojanstveno. Slavlje sakramenta kršćanske zrelosti svojim je pjevanjem i sviranjem uveličao naš župni bend Izidor.
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com