Uskrs fest 2009.

Ovogodišnji Uskrs fest 2009. održan je tradicionalno na Bijelu nedjelju, 19. travnja, u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“. Festival, 30. po redu, i ove su godine organizirali Odbor za mlade HBK-a i Hrvatski katolički radio pod pokroviteljstvom predsjednika HBK-a đakovačko-osječkog nadbiskupa Marina Srakića.

Ove su godine prvi put sve skladbe izvedene uživo uz pratnju orkestra Uskrs festa, a nastupilo je dvadeset izvođača. Od pristiglih 85 skladba na natječaj, među dvadeset odabranih uvrstio se i naš VIS Izidor. Predstavili su se jednom od svojih autorskih pjesama pod nazivom „Dolaziš mi“, za koju glazbu i tekst potpisuje Jelena Laća, a aranžman Albert Limić. Iako je glavnu nagradu osvojila skladba „Najbolji prijatelj“ u izvedbi sastava Emanuel iz župe bl. Alojzija Stepinca iz Velike Gorice, naši mladi nisi bili razočarani. Dapače, vratili su se puni pozitivnih dojmova, bogatiji za jedno veliko iskustvo i presretni što su mogli biti dio jednog takvog spektakla. Velika podrška VIS-u Izidor bili su i mladi iz naše župe koji su ih iz Splita došli bodriti u velikom broju.
Prilikom dodjela nagrada nadbiskup Srakić je istaknuo da su radost, pjesma i mladost smjerokaz na putu Krista uskrsnuloga. Zahvalio je mladima koji trideset godina i u ratnim i poratnim godinama, u radostima i nedaćama na taj način predstavljaju svoj rad te svjedoče Krista. I na ovogodišnjem Uskrs-festu dodijeljene su nagrade i priznanja za doprinos duhovnoj glazbi. Tako su uručene nagrade glazbenim sastavima koji su prije 40 godina započeli djelovati na hrvatskoj duhovnoj sceni: glazbenom sastavu Sperantes, VIS-u Jukić te glazbenim skupinama Žeteoci i Prijatelji.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com