Uskrsna ljubav prema najpotrebnijima

U ovo uskrsno vrijeme, ministranti te karitativna grupa mladih i VIS Izidor župe sv. Andrije sa Sućidra iz Splita primjerom su pokazali da se Uskrs najistinskije slavi kroz djelotvornu ljubav. Imajući na umu onu Ivanovu: “Dječice ne ljubite se riječju i jezikom nego djelom i istinom” oni su tu ljubav posvjedočili svatko na svoj način.  Ministranti župe sv. Andrije redovito idu sa svojim župnikom don Ivanom u božićni blagoslov obitelji. Kako je po riječima sv. Pavla: “svaki radnik vrijedan svoje plaće” ministranti pri blagoslovu obitelji za svoj trud od svojih više nego darežljivih župljana dobiju poneku kunu, čokoladu ili bombon.

U dogovoru sa svojim župnikom odlučili su da će dio od onoga što dobiju biti za njihove potrebe kao što su izlet i sl., a dio će darovati onima kojima je najpotrebnije. Tako su skupivši 7 000 kuna za najpotrebnije u dvije godine otkada je don Ivan s njima taj novac preko udruge Zdenac Split po projektu “Zrnca dobrote” darovali trima obiteljima. Prva obitelj je nezaposlena majka s kćerkom koja završava osmi razred osnovne škole i s teškom je medicinskom dijagnozom. Drugi obitelj je otac s troje malodobne djece kojima je majka umrla i treća obitelj nezaposlena majka koja živi u jednosobnom stanu s malodobnim sinom.

Tridesetak ministranata su sretni što su svojom kapljicom u slapu potreba tih obitelji učinili  dobro djelo na koje ih je potakla ljubav Kristova križa i uskrsnuća prema svima nama. Karitativna grupa mladih je i ove godine u uskrsnom vremenu pjesmom i kolačima obradovala štićenike djece sa posebnim potrebama Juraj Bonači. Zapravo uočili su da su to djeca, kao i sva djeca ne sa posebnim potrebama nego normalnim potrebama koje se ostvaruju kroz ljubav i pažnju. Taj, već tradicionalan susret i veselica protekli su u pjesmi, oduševljenju i veselju čitavih sat vremena.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com