VIS Izidor – Marija fest 2008.

Molve su prekrasno podravsko selo koje danas broji oko 2000 žitelja. Naziv Molve dolazi po brojnim mlinovima koji se od 13. st. nalaze na rijeci Dravi. Današnja kapela pokraj groblja u kojoj se čuva čudotvorni kip Majke Božje molvarske (1900. g.) i velebna župna crkva Marijina Uznesenja (1962. g.), u kojoj je uoči festivala održana Euharistija za sve izvođače, koju je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, najvažniji su sakralni spomenici ovog kraja. Marija fest se odvija u okviru susreta mladih varaždinske biskupije, a ovogodišnji susret je okupio oko 450 srednjoškolaca s njihovim vjeroučiteljima. Susret mladih i festival popularne, duhovne glazbe u prošteništvu Majke Božje molvarske održani su pod geslom, “Marijin izbor”, u prigodi ovogodišnje 150-e obljetnice Marijina ukazanja u Lurdu.

Nakon mise zajedništvo mladih nastavilo se u športskoj dvorani, gdje je održan šesti festival duhovne glazbe “Marija fest 2008”, kojeg je otvorio biskup Mrzljak zaželjevši okupljenima i svim slušateljima da im pjesma u životu uvijek bude dvostruka molitva. Festival popularne duhovne glazbe nije bio natjecateljskog karaktera, nego je svaki od izvođača izveo jednu svoju poznatu i već izvođenu skladbu te jednu novu, posvećenu Majci Božjoj.

Uz naš VIS Izidor, koji se s ovog putovanja vratio ispunjen pozitivnih duhom i zadivljen gostoprimstvom i dobrotom domaćina, nastupili su još i: VIS “Mihovil” iz Splita, VIS “Otkrivenje” iz Utrina, sastav “Riječ” iz Podstrane, grupa “Kefa” iz Zagreba, “Apostoli mira” iz Mađareva s Nonetom OFM conv., Marija Jaramazović, Matija Martineević, te Davor Terzić s Ivanom Jaklin, kao i skupina Frame iz Molvi.

Na kraju su svi izvođači zajedno s publikom, uz predvođenje Noneta franjevaca konventualaca i skupine “Apostoli mira”, otpjevali skladbu “Sred te se pećine Marija javi” u prisjećanje na čudesni događaj u Lurdu 1858. godine. Festival je zatvorio provincijal Đuro Hontić. Zahvalio je organizatorima, pokroviteljima i sponzorima, te proglasio otvorenim natječaj za idući sedmi festival “Marija fest 2009”.

Jelena Laća

VIS Izidor je u Molvama nastupio u sastavu: Jelena, Bože, Milan, Sandra, Mirela, Silvija, Ana i Marija koji svojim pjevanjem uveličavaju večernju nedjeljnu misu.

A ovdje možete poslušati njihovu pjesmu ”Pod tvojim plaštom” za koju je tekst napisao Nikola Croata, a glazbu Jelena Laća.

Osim jedne nove pjesme koju su zborovi trebali pjevati, trebali su otpjevati i još jednu pjesmu po izboru, a oni su se odlučili za pjesmu “Trebam te”. Za pjesmu “Trebam te” je tekst i glazbu napisao Marin Periš, a za aranžman je zaslužan Albert Limić.

POD TVOJIM PLAŠTOM

Kad bljesak novog jutra
otkrije mi zlato i blato,
utječem se tebi, Marijo,
ja pogledam u nebo.
Da me ne ponesu mutne rijeke
u meandre, krive kolosijeke,
pomolim se tebi, Zvijezdo mora,
jer ti čuješ vapijućih jeke.

Pod tvojim plaštom
ne može zloća svoje gnijezdo sviti.
Pod tvojim plaštom
pravedni mir se širi.
Pod tvojim plaštom
ljubav je tvoga milosrdnog Sina,
poškropi nas, Marijo, milošću s visina.

Kad velegradska svijetla
otkriju mi crno i bijelo,
utječem se tebi, Marijo,
ja pogledam u nebo.
Tad svi puti u sigurnost vode,
Nisam statist jedne epizode.
Tisuć scena ovaj život nutka,
Samo dobra djela nebu brode.

Pod tvojim plaštom…

TREBAM TE

Kucam Ti, Isuse
Otvori vrata svoje ljubavi
I primi me.
Ovako grešnu
U svoje okrilje.

Kucam Ti, Isuse
Otvori vrata, svoje milosti
I primi me
Ovako slabu
U svoje okrilje.

Nakon mnogo praznog hoda
Sišla sam sa trona nemira.
Koliko mi je trebalo
Da shvatim da sam ubila
Ja kralja svemira
Al ti si živ i trebam Te.

Ja trebam te više no zrak
Koji udišem
Više no život koji evo sada dajem
U tvoje ruke
Sve moje slabosti i sve moje muke
Primi me
Ja trebam Te, ja trebam Te.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com