Vis Izidor na Papafestu

Kako to već sada tradicionalno biva, naš VIS Izidor je već četiri godine za redom u listopadu posebno ispunjen aktivnostima. Uz svoje standardno uveličavanje misnog slavlja na večernjim nedjeljnim misama uvijek se nađe i pokoji festival. Ova prva nedjelja u mjesecu listopadu i ove je godine rezervirana za Papafest u sportskoj dvorani na Bilankuši u Solinu. Kao što je već većini župljana poznato, Papafest je festival duhovnih skladbi koji se 13 godina održava u Solinu u sjećanje na 4. Listopad 1998. Godine kada je danas blaženi Ivan Pavao II. zajedno s hrvatskom mladeži na hrvatskom pjevao Gospi u čast: „Zdravo Djevo Kraljice Hrvata“.

Dogovor Izidoraca za polazak u Solin je bio u 17:30 sati u poznatom „Marijinom dvoru“. Svi smo se uz mala kašnjenja ubrzo potrpali u kombi, a Marija je kao savjesni vozač štikle zamijenila baletankama, no ni to nije bilo dovoljno da muški dio ekipe osjeti povjerenje u vozačicu koja je svoj „posao“ obavila više nego dobro. Ali kroz priču, molitvu i pokojeg komarca koji je tražio žrtvu i našao je na Kikinom čelu, stigli smo brzo u Solin. Izidorci su se presvukli u svoje svijetlo plave majice na koje je posebno za ovu priliku izvezen svijetloplavi grb s likom našeg suzaštitnika sv. Izidora, a na lađima je bilo ime naše župe.

Uz malu nervozu i iščekivanje u 19 sati koncert je u ime glavnog pokrovitelja Nadbiskupijskog ordinarijata u Splitu otvorio generalni vikar mons. Ivan Ćubelić riječima: „Let’s go!“. Na ovogodišnjem Papafestu uz naš Izidor nastupili su: vokalno-instrumentalni sastav “Frama Kočerin” iz Bosne i Hercegovine koji je ujedno debitant ovogodišnjeg festivala uz Tamburaški sastav “Slavonski san” iz Đakova te Petra Božidara Krcu iz Splita. Nastupili su još vokalno-instrumentalni sastavi: “Anđeli” iz Kaštel Novog, “Očima srca” iz Malog Lošinja, “Krstitelj” i “Sperantes” iz Splita, “Aledory” iz Rijeke, “Aurora”, “Papa band” iz Solina te”Ivan Pavao II” iz Zagreba.

Kao i prethodnih godina ni ovogodišnji Papafest nije bio natjecateljskog karaktera te je svim sudionicima najveća nagrada, uz plakete koje su svi izvođači na kraju dobili, slavljenje Gospodina i sjećanje na “našeg Papu” blaženog Ivana Pavla II. Prije same dodijele plaketa kao gost večeri na pozornici se pojavio pjevač Alen Nižetić koji je svojim pjesmama na noge digao i izvođače i publiku koja je pjevala s njim. Alen se osvrnuo i na to kako je u dvorani na Bilankuši prisutno više gledatelja nego u Karlovcu na utakmici Hajduka i Karlovca koja se u isto vrijeme igrala, a publika je sve popratila velikim pljeskom. Zadnju pjesmu koju su otpjevali svi izvođači bila je himna festival, “Hrvatska mladež”.

Nakon festivala u kombiju na povratku kući atmosfera je bila veselija jer je nestalo treme, a i strah od žena vozača se polako smanjivao. Ps. Fala Bogu svi smo stigli čitavi!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com