Vjeronaučna olimpijada – i opet prvaci (2.ožujka 2009.)

Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za osnovne škole održana je 2. ožujka u našoj Osnovnoj školi „Sućidar“ u Splitu.Na nadbiskupijskom natjecanju sudjelovale su 24 školske ekipe koje su ostvarile najbolje rezultate na međuškolskom natjecanju gdje se i naša ekipa sastavljena ove godine u jednom drugačijem sastavu plasirala.Program natjecanja je vodio don Josip Periš, a program je počeo u 9 sati pjevanjem himne i molitvom . Učenike su prigodno pozdravili: vjeroučiteljica Mirjana Vuletić, Katica Radačić,mr. Zvonko Marić, dr. fra Ante Čovo. Na kraju je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić ohrabrio učenike i blagoslovio sve nazočne zaželjevši svima uspjeh.

Po završetku pozdravnih govora učenici Osnovne škole „Sućidar“ izveli su prigodni kulturno-duhovni program koji se sastojao od nekoliko pjesama školskog zbora te prigodne predstave o jednom događaju iz Franjinog života koji je i glavna tema ovogodišnje građe olimpijade.Natjecanje se kao i dosadašnjih godina sastojalo od tri dijela : pisanog testa, tombole i Isusova milijunaka.

Pisani test učenici su pisali pojedinačno, a bodovi su se zbrajali za cijelu ekipu. Ekipa je mogla osvojiti maksimalnih 280 bodova. Dok je Povjerenstvo s mentorima ispravljalo testove učenici su se osvježili i krenuli u kratki obilazak jezgre grada Splita, franjevačkog samostana kapucina na Pojšanu, franjevačkog samostana sv. Frane na obali, i katedrale sv. Duje.

Prije rješavanja tombole u kojoj su svi natjecatelji sudjelovali i mogli dobiti 30 bodova naša ekipa je s maksimalnih 30 bodova i dalje i još uvjerljivije s vrha gledala svoje suparnike. U posljednjoj igri “Tko želi biti Isusov milijunak” uz našu ekipa sudjelovale su još četiri najbolje ekipe. I u ovoj igri s osvojenih maksimalnih 20 bodova, sa 27 bodova razlike nad drugoplasiranom ekipom zvona sv. Duje započela su svoju zvonjavu.

Sve ekipe su nagrađene. Prvih pet ekipa je dobilo posebne nagrade . Na Državno natjecanje koje će se zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi naše izabrane vrste održati od 11. do 13. svibnja u Splitu. Sigurno se uz našu izabranu vrstu i izabrana vrsta OŠ „Prof. Filip Lukas“ – Kaštel Stari plasirala na Državno natjecanje. Nije isključeno da se još barem dvije ekipe plasiraju na Državno natjecanje jer su ove godine natjecatelji iz naše nadbiskupije pokazali da su više od ostalih oduševljeni sv.Franjom.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com